Savet #5 – Kako postići lako otvaranje džakova i kesa

Prošli savet se takođe odnosio na noževe za sečenje kesa, ali je bilo u pitanju toplo sečenje kesa.

Kod nekih mašina, naročito kod proizvodnje džakova i butik kesa, uglavnom se koristi hladno sečenje kesa. Grede za varenje su tako napravljene da vare samo jednu stranu kese, tačnije dno kese, dok drugog vara nema jer su kese skroz otvorene sa druge strane.

Zbog nepostojanja odgovarajućih noževa za hladno sečenje, neki proizvođači mašina su se opredeljivali za toplo sečenje. Temperatura bi bili najmanja moguća kako bi se kesa lako presekla. Međutim, zbog toplote dolazilo je do blagog varenja džaka, što je za posledicu imalo njihovo teško otvaranje kasnije.

Izgled i dimenzije ovih reckavih (testerastih) noževa za sečenje možete pogledati u MetalexWebshop-u.

Alternativa ovim noževima je sečenje na principu makaza. Pored toga što je taj princip vrlo komplikovan i spor za štelovanje, sklon je brzom habanju, pa se mora često oštriti.

This entry was posted in Mašine za konfekcioniranje kesa i džakova and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.